Om oss

Sykdom / skade – ring 113

Redning – ring 112

Sanitetsvakter på arrangementer, varekjøring sommer og vinter og andre henvendelser – ring oss på 915 20 899 (bemannet vakttelefon) eller send oss en epost på post@nordaurdalrkh.no.

Historie

Nord-Aurdal Røde Kors Hjelpekorps har Aurdalsåsen som hovedarena for sin virksomhet, her har vi vakt og redningshytte som ble bygget i 1972. Nord Aurdal Røde Kors teller i april 2011, 147 medlemmer, av disse er 27 aktive i hjelpekorpset. Aktiviteten i hjelpekorpset er på et bra nivå, dyktige og ivrige medlemmer!

Hjelpekorpset er til for å assistere politi og redningsetatene om uhellet skulle være ute, vi er godt trenet på førstehjelp, søk på barmark og i vinterfjellet samt snøskred og lignende. Vi har det beste av utstyr og god kompetanse på ambulanseoppdrag med snøscooter eller ATV om uhellet skulle være ute. Medlemmene har hvert 3.år en hjelpekorpsprøve som må bestås for å være aktiv medlem.

Vil du støtte oss?

Økonomisk må hjelpekorpset klare seg selv uten mye støtte fra Norges Røde Kors. Den beste inntektskilden vår er panten vi får fra hyttefolk. Så fortsett med det! Dette gjør at vi kan fornye oss med utstyr å kurse våre medlemmer så vi kan gjøre en god innsats. Er det noen som vil bidra økonomisk for å støtte driften av hjelpekorpset er vi meget takknemlige for det. Vårt kontonummer er 2090.30.01306.

Du kan også støtte hjelpekorpset via grasrotandelen, oppgi organisasjonsnummer 983 222 625.

Klikk her, skriv ut og ta med til din tippekommisjonær (PDF)

5 tanker om “Om oss

  1. Gratulerer med nettsiden, den er fin, informativ og velskrevet. Dere gjør en flott jobb. Nå lurer jeg på om det i deres regi noengang holdes førstehjelpskurs for «amatører» – altså slike som meg som bare vil være litt beredt og gjerne skulle lære hva vi skal gjøre eller IKKE GJØRE om noen i vår nærhet brekker noe, faller sammen (hjerte?), blør veldig fra et sår, kutter en finger med saga, må ha mun-til-munn – kort sagt elementær førstehjelp mens vi venter på hjelp via 113 på et sted vi kanskje ikke engang har et plaster. Skulle gjerne ta et slikt kurs. Si fra hvis dere holder slike, eller hvor man kan henvende seg – gjerne noe i Nord-Aurdal. På forhånd takk, hilsen Kristin D. Malm.

    • Takk for spørsmålet og for fine ord! I Røde Kors-hytta ligger det fine førstehjelpsfoldere som du kan få med deg ved anledning – eller hvis du treffer på oss på stand, innsamling etc. Se Haralds svar om kurs under her.

  2. Hei Kristin!
    Vi har pr nå ingen konkrete planer om førstehjelpskurs. Men tanken slår meg om vi ikke kansje kan lage til et gratis 3 timers grunnleggende førstehjelpskurs, oppe på åsen etter hvert. Dette kunne vært et tilbud fra oss til hyttefolket som en takk for panten vi får. Etter å ha diskutert det litt i korpset, prøver vi å få dette til i forbindelse med høstferien. Tid og sted vil bli annonsert på disse sidene og sikkert hintet til aurdal.no. – Vi snakkes!

  3. Tusen takk for positiv tilbakemelding og kreativ tankegang. God idé med et kort-kort kurs i høstferien. Dog synes jeg ikke det skal være gratis – slikt bør vi betale for! Jeg er herved påmeldt! Si fra i god tid, det er sikkert mange som gjerne vil være med om de får vite om kurset, både ungdommer, og vi gamliser som har glemt det vi engang lærte ved å puste inn i en plastdukke (hva var det hun het?) på folke/ungdomsskolen i forrige århundre…. Hilsen Kristin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *