Flaskepant

Flaskepant er den viktigste inntektskilden for svært mange korps rundt om i landet. Slik er det også i Nord-Aurdal.

En stor takk skal hyttefolket ha – uten dere ville det neppe vært noe operativt hjelpekorps i kommunen. Hvert år kommer det inn tusener av flasker i våre containere rundt om på Aurdalsåsen og ved Kiwi Aurdal.

Innsamlingen er enkel. Bare ta med panteflaskene til en grønn container som står i tilknytning til alle søppelcontainerne på åsen, åpne en luke oppe på lokket og slipp flaskene nedi, enten enkeltvis eller i poser. Vi vil gjerne ha alle aluminiumsbokser som det IKKE er pant på i tillegg til de det er pantemerke på. For oss er verdien av disse det samme som bokser med pant!

2 tanker om “Flaskepant

  1. Dere skriver at dere ønsker aluminiumsbokser som det IKKE er pant på i tillegg til de det er pantemerke på. Hvordan får dere inntekt på disse?
    Jeg sorterer ut f.eks bokser med øl og brus som er kjøpt i Sverige. Betyr det at dere gjerne tar disse også?

    Mvh Tron, hytte på Aurdalsåsen

    • Hei Tron,

      det stemmer at vi får «pant» også for de boksene uten pantemerke. Det skyldes at alle aluminiumsbokser går til resirkulering og vi får betalt i volum. Så det er bare å komme med bokser fra både Sverige og Australia om så er! Men – dette gjelder kun bokser og ikke flasker. Så neste gang tar vi gjerne boksene dine også – takk for hjelpen, Tron og alle andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *